Familie Van Rompuy investeert 110 miljoen euro in nieuw Argenta-hoofdkwartier

Argenta Bank- en Verzekeringsgroep krijgt een nieuwe en ruimere hoofdzetel in Antwerpen. De holding Investar van de familie Van Rompuy investeert in totaal 110 miljoen euro in de forse uitbreiding die aansluit bij de historische vestiging van de Argenta Groep aan de Belgiëlei. Argenta’s nieuwe hoofdzetel zal 35.000 vierkante meter kantoren beslaan waar tegen 2021 in totaal potentieel 1.400 medewerkers een onderkomen kunnen vinden. De eerste spadesteek wordt gezet door de Antwerpse burgemeester Bart De Wever.



Argenta, in 1956 opgericht door Karel Van Rompuy, groeide uit tot de op vier na grootste bankverzekeraar van België met meer dan 1,6 miljoen particuliere klanten. Het is nog steeds een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, voor 87 % in handen van de holding Investar van de familie Van Rompuy en voor 13 % in handen van kantoorhouders, medewerkers en klanten als coöperatieve aandeelhouders.

Samen met de directie van Argenta hebben de aandeelhouders alle mogelijke pistes bekeken voor een nieuwe hoofdzetel in of rond Antwerpen, de bakermat van de groep. Uiteindelijk werd na een grondige studie beslist om uit te breiden naast de bestaande kantoren. In het kader van een ruimtelijk masterplan, ontwikkeld door Architecten E. Lenders & Partners, zal een nieuwe campus verrijzen met 35.000 vierkante meter kantooroppervlakte en zo’n 7.000 vierkante meter pleinen en buitenruimte. De werken worden gefaseerd uitgevoerd en zullen volledig klaar zijn in 2021. De totale investering in kantoren, ontmoetingscentrum, ondergrondse parkeergarages en pleinen zal uiteindelijk 110 miljoen euro bedragen.