Familie Sioen legt 18 mln op tafel voor Finse overname

verseidagDe West-Vlaamse familie Sioen zet haar overnamepolitiek in sneltreinvaart verder. Met de overname van het Finse Verseidag Ballistic Protection is het vierde dossier dit jaar afgerond. Het bedrijf is een volledig geïntegreerde fabrikant van ballistische producten, lees: kogelvrije vesten.



Verseidag Ballistic Protection Oy heeft productievestigingen in Finland en verkoopteams in Finland, Duitsland en het VK. De sleutel tot hun succes en goede reputatie is gebaseerd op een voortdurende productontwikkeling, invoering van de hoogste kwaliteitsnormen en op maat gemaakte oplossingen. Henrik Wikström, de huidige directeur en drijvende kracht achter het succes van de afgelopen jaren, blijft ook na de overname het bedrijf leiden.

Verseidag Ballistic Protection voorspelt voor 2017 een cash flow van ongeveer 2,2 miljoen euro. Deze transactie heeft een waarde van ongeveer 18 miljoen euro. Sioen Armour Technology en Verseidag Ballistic Protection zullen met deze overname één van de toonaangevende bedrijven op de Europese markt worden met een uitgebreid gamma ballistische oplossingen.