Familie Talpe verankert D’Arta in Italië

De West-Vlaamse producent en verdeler van diepvriesgroenten D’Arta koopt haar Italiaanse sectorgenoot Agrifood op. D’Arta is in handen van de families Talpe en De Backere en behoort tot de grotere Vlaamse groentenverwerkers. Agrifood is een familiale groentenverwerker die eveneens diepvriesgroenten produceert. Het bedrijf is gevestigd in de stad Celano in de Abruzzo in midden Italië. Al zijn productie wordt afgezet in Italië. Daarmee is D’Arta verankerd in het Zuid-Europese land.



Agrifood is gebaseerd op de coöperatieve structuur Covalpa. Die verenigt 2.000 landbouwersproducenten van wie de opbrengst wordt verwerkt door Agrifood. Het zwaartepunt ligt hier in de Fucino vallei in de Abruzzo. Agrifood is in handen van de familie Picco en staat voor een omzet van 33 miljoen euro.

Het familiebedrijf D’Arta wordt dan weer geleid door de tweede generatie van de families Talpe en De Backere. De groep werkt met productievestigingen in België, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Met de nieuwe expansie in Italië moet de groepsomzet stijgen tot 220 miljoen euro.