Schoenen Torfs = 77 miljoen euro

Torfs strandDe schoenendistributeur Torfs wordt gewaardeerd op 77 miljoen euro. Dat blijkt uit een stroomlijning van de familiale aandeelhouders van het bedrijf. Die familie bestaat momenteel uit vier takken, samen goed voor 11 aandeelhouders. In een korte reactie zegt bedrijfsleider Wouter Torfs dat de familiale stroomlijning geen aankondiging is van een wijziging in het familiaal karakter van de groep Torfs. “Deze structuur stelt ons in staat rustig en professioneel verder te groeien.” aldus Wouter Torfs.Soms moet het ingewikkeld, maar het kan ook eenvoudig. Bij de familie Torfs geldt dat laatste. Ze hebben vier vennootschappen opgericht: Tak Lieve, Tak Karel, Tak Herman en Tak Ria. De voornamen verwijzen naar de vier kinderen van de grootouders van Wouter Torfs. Die legden na de Tweede Wereldoorlog de basis van wat nu de keten Torfs is, goed voor meer dan 70 verkooppunten en een webshop. Hun twee zonen en een schoonzoon stapten mee in het bedrijf. Wouter Torfs, zoon van Karel, is de vertegenwoordiger van de derde generatie.

“De stroomlijning is enkel bedoeld om te stroomlijnen per familiezaken en zo per tak een bestuurder te benoemen bij Torfs naast de 4 externe bestuurders.” zegt Wouter Torfs. Elke tak controleert één vierde van het bedrijf. De globale waardering komt daarbij op 77 miljoen euro. De netto winst van Torfs bedroeg vorig jaar 5 miljoen euro.

Enkele maanden terug werd bekend dat Wouter Torfs in eigen naam, los van het schoenenbedrijf, in de groep Brantano stapte. Nog volgens Wouter Torfs heeft deze operatie niets te maken met de huidige stroomlijning binnen de familie.