Familie Van Cauwenberge lanceert Falcon Fund VI

VancaDe broers Geert en Joost Van Cauwenberge hebben het Falcon Fund VI opgericht. Dat fonds kreeg een kapitaal mee van 7 miljoen euro en is voor 75 procent in handen van de familie Van Cauwenberge. Zoals de naam stelt gaat het om het zesde fonds dat de Van Cauwenberges oprichten als investeringsvehikel in Vlaamse KMO’s. Momenteel omvat de Falcon Fund portefeuille een achttal participaties. De familie Van Cauwenberge heeft haar industriële basis in het laminaatverwerkend bedrijf Vanca dat werd opgericht door de in 2006 overleden vader Paul Van Cauwenberghe. De familie Van Cauwenberge komt in onze ranglijst binnen met een vermogen van 65 miljoen euro.Falcon fund noemt zichzelf geen “doorsnee” private equity fonds met vooraf bepaalde (des)investeringsperiodes. Integendeel, de bedoeling is het uitbouwen van een waardevolle KMO-portefeuille op lange termijn uit eigen wil, niet uit noodzaak. Behoud van de eigen bedrijfscultuur is daarbij essentieel. “We beoordelen een investering niet alleen op het financiële maar ook op het immateriële aspect.” zo zeggen de fondsbeheerders die zich ook niet inlaten met het dagelijks management.

Participaties van Falcon zijn onder meer Trislot, wereldwijd marktleider inzake productie van filterelementen op basis van inox wedgewire technologie, Konstruktiewerkhuizen Van Landuyt, ontwerp en bouwen van machines en installaties op maat voor de zware industrieën, Idem, producent en installateur van sectionale garagepoorten voor de privé-woningbouw, ASX-IBECO, koeriersbedrijf in de Antwerpse binnenstad, D-Fence, producent van hekkens voor de afsluiting van zowel privé-als industriële domeinen, ICT Trucks & Trailer parts, groothandel in onderdelen van trucks en trailers, Metaalwerken De Roos, lasersnijwerk, plaatbewerking en constructietoepassingen en tenslotte parketproducent Z-Parket.

Al die participaties zitten vervat in de vijf bestaande fondsen waarvan de familie Van Cauwenberge om en bij 70 procent controleert.