Familie Verstraete trekt naar de VS

verstraeteDe Maldegemse familie Verstraete gaat met haar bedrijf IML Verstraete een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten vestigen. De nieuwe productievestiging komt in Clarksville, Tennessee. De opstart is er voorzien voor de tweede helft van 2017 en gaat gepaard met een investering van 20 miljoen dollar. Er zullen 55 mensen werken.



De opening van de Amerikaanse vestiging komt er om dichter bij de klanten te produceren. “De VS is vandaag goed voor 20 tot 25 procent van onze omzet, en we kennen er een forse groei”, zegt marketingmanager Dieter Maes. Verstraete IML, voor 49 procent nog in handen van de familie Verstraete en voor 51 procent van het Oostenrijkse Constantia, begon ooit als klassieke drukkerij maar specialiseerde zich gaandeweg in de productie van kunststof labels. Het bedrijf bedrukt etiketten of labels op kunststof die worden versmolten met de verpakking. Verstraete IML groeide uit tot wereldmarkleider in deze techniek van ‘in mould labelling’ of IML.

Het leverde Verstraete IML een sterke groei op. In tien jaar tijd verdrievoudigde het bedrijf in omvang. Vandaag werken er in de vestigingen in het Oost-Vlaamse Maldegem en Ursel 550 mensen. Door de groei gaat het bedrijf nu nog eens zestig extra mensen aanwerven, en komt de tewerkstelling in België zo uit boven de 600 werknemers.