Familie Renson groeit door op eigen kracht

Paul Renson
Paul Renson

Het Waregemse bedrijf Renson, specialist in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, neemt Corradi over, met vestigingen in Italië , Frankrijk en de Verenigde Staten. Corradi is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verdeling van Pergotenda terrasoverkappingen. Met de overname vergroot Renson zijn kennis en expertise in outdoor producten en verstevigt het ook de positie van beide merken op de markt van de terrasoverkappingen.

(Foto: CEO Paul Renson)Corradi startte zijn activiteiten in 1978 met de productie van doekzonwering in een artisanaal laboratorium in Bologna (Italië). Sinds 1998 ontwikkelt en produceert de firma ook de gekende op maat gemaakte Pergotenda terrasoverkappingen, die de consument toelaten om hun terras maximaal te benutten. In 2010 opende de firma een vestiging in het Amerikaanse Dallas voor de assemblage en productie van hun doekzonwering en terrasoverkappingen en sinds 2011 heeft Corradi ook een verkoopkantoor in het Franse Lyon.

“De naam Corradi is heel gekend in de markt en daarom zullen de producten ook verder onder die naam verdeeld worden. Beide merken, Renson en Corradi, blijven volledig onafhankelijk naast elkaar bestaan.” zegt CEO Paul Renson. Met de overname ziet Renson zijn omzet aanzwellen van 125 naar 145 miljoen euro en het personeelsbestand stijgen van 680 naar 770 werknemers.