Families Boël en Colruyt pompen 5 miljoen in informatieleverancier Companyweb

Het durfkapitaalfonds Sofindev brengt 5 miljoen kapitaal aan in de nieuwe holding Info Invest. Die overkoepelt het bedrijf Companyweb, een specialist in de verkoop van bedrijfsinformatie. Sofindev is mee in handen van de families Colruyt en Boël. Het verwerft nu via Info Invest 40 % van de informatieleverancier. De overige 60 % blijft in handen van de vroegere bankiers en oprichters van Companyweb Patrick De Smet en Ilse Getteman. Die gingen eerst van start met Outcome, een dienstverlenend bedrijf voor accountants. In 2004 groeide daaruit het zusterbedrijf Companyweb.



Companyweb is een kleine speler in de markt van bedrijfsinformatie waar grote jongens zoals Graydon en Dun & Bradstreet de plak zwaaien. Toch haalt het bedrijf op zijn laatste gepubliceerde jaarrekening een netto winst van 1,2 miljoen euro. Gebruikers van Companyweb zijn in eerste instantie op zoek naar financiële gegevens van zakenrelaties of concurrenten. Companyweb profileert zich door flexibele en scherpe abonnementen in de markt te zetten.

Sofindev stapt in Companyweb via zijn Sofindev IV-fonds. Dat haalde in 2016 107 miljoen euro op, onder andere bij zijn historische aandeelhouders, de Boël-holding Sofina, de familie Colruyt, en de familie De Clercq, gekend van Interparking. Eerder dit jaar stapte Sofindev nog in de Groep Claes, een Limburgse groothandel die ingrediënten en machines levert aan slagers en voedselverwerkende bedrijven. Compayweb is de zesde onderneming in het Sofindev IV-fonds .