Families Janssen en Boël herschikken Top 10

Petit ForestierDe familie Janssen stijgt in onze ranglijst van de 8ste naar de 4de plaats met een herberekend vermogen van 2,82 miljard euro. De familie Boël volgt in haar voetsporen en stijgt van plaats 13 naar 9 met nu een vermogen van 1,47 miljard euro. De stijgingen zijn een gevolg van de goede cijfers die het Consortium Ducale voorlegt waarin de belangen van beide families zijn verenigd. Slachtoffer is de familie Van Rompuy die uit de Top 10 verdwijnt en eindigt op 11, net voor Marc Coucke en Christian Van Thillo.



Consortium Ducale steunt op vastgoed, een belangrijke portefeuille van beursgenoteerde aandelen en likwiditeiten. Die laatste bedroegen eind 2015 692 miljoen euro. Het Consortium haalde vorig jaar een netto winst van 326 miljoen euro waarvan 187 toewijsbaar is aan beide families.

Gekende investeringen van het Consortium zijn 5 % in Colruyt en 17 % in Deceuninck. Het Consortium, dat filialen heeft in Luxemburg, Zwitserland, Nederland en Singapore, is ook aanwezig in vele investeringsfondsen waaronder Sofindev. Minder bekend is het feit dat ze ook 43 procent controleert van Petit Forestier, de Europese marktleider in koelverhuur. Het bedrijf heeft wereldwijd 42.000 koelwagens op de weg en onderhoudt 26.000 koelinstallaties.