Financieel directeur Cras in de cel

ManHandcuffsBert W., de financieel directeur van de Waregemse houthandel Cras in handen van de gelijknamige familie, is opgepakt op last van het Kortrijkse parket. Hij wordt ervan verdacht 1 miljoen euro van het bedrijf te hebben ontvreemd. Cras, de belangrijkste speler in de Belgische houtsector, diende een klacht in nadat het onregelmatigheden had ontdekt. Het beschuldigt zijn directeur ervan in de afgelopen drie jaar 1 miljoen euro uit kleinere vennootschappen die deel uit maken van Cras voor eigen gebruik te hebben aangewend.



Het was het bedrijf zelf dat het nieuws naar buiten bracht. Vorige week vonden huiszoekingen plaats zowel in de villa van Bert W. in Kruishoutem als bij het bedrijf zelf. De Kortrijkse raadkamer besloot de verdachte vrij te laten onder voorwaarden, maar daartegen tekende het parket beroep aan. Over twee weken moet Bert W. verschijnen voor de kamer van inbeschuldigingsstelling.

Volgens Jan Leysen, de advocaat van het bedrijf, heeft de zaak weinig impact op het bedrijf. ‘Het boekt een omzet van zo’n 160 miljoen euro. Het bedrag van 1 miljoen werd in een lange tijdspanne ontnomen.’ Cras is de belangrijkste speler in de Belgische houtsector. Het bedrijf voert allerlei houtsoorten in en uit. Daar maakt het halffabrikaten en afgewerkte producten van. Het is onder andere actief met parketvloeren, deuren, carports, terrassen en houten plafonds.