FNG-bestuurders worden commissaris

Gino Van Ossel, Emiel Lathouwers en Eric Verbaere hebben ontslag genomen als bestuurder bij de kledingdistributeur FNG. In ruil worden ze commissaris bij de Nederlandse moederholding van de groep. Die ontstond na de fusie tussen FNG en het Nederlandse R&S Retail. FNG kondigt ondertussen de overname aan van Concept Fashion. Die groep controleert 15 baanwinkels, hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen. De distributeur zet daarmee een nieuws stap in zijn snelle expansie.



De combinatie van bestuurder bij het Belgische FNG en commissaris in de Nederlandse holding is wettelijk niet mogelijk. Daarom “verhuizen” de drie onafhankelijke bestuurders naar Nederland. Gino Van Ossel is distributiespecialist en verbonden aan de Vlerick Business School, Emile Lathouwers richtte destijds AS Adventures op en Eric Verbaere is partner bij VDP Corporate Finance.

De krant De Standaard heeft de opmerkelijke groei van FNG nog eens in kaart gebracht. FNG Group groeide tussen 2005 en eind 2016 van 3 miljoen omzet naar 462 miljoen euro, 553 winkels en meer dan 3.000 medewerkers. FNG haalt 40 procent van zijn omzet in België en 60 procent in Nederland. In de portefeuille zitten nu 9 eigen merken waaronder Fred & Ginger, Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam. De groep laat 15 miljoen kledingstuks per jaar maken. Doel is tegen 2020 600 miljoen euro omzet te boeken met een bruto-operationele marge van 10% tot 15%.