Fons Walder koopt IJsboerke

Baronie, de grootste Benelux chocoladeverwerker in handen van de miljonair Fons Walder, koopt de ijsproducent IJsboerke over van de groep Glacio. IJsboerke werkt in een sterk concurrentiële sector waar grote concurrenten zoals Unilever beter de schokken op de grondstoffenmarkten kunnen opvangen. Zo werd room het afgelopen jaar drie keer duurder in prijs, vanille zelfs 30 keer. IJsboerke veranderde de voorbije 20 jaar drie keer van eigenaar.



Het bericht staat vandaag in de Tijd. Belgian Ice Cream Group exploiteert het merk IJsboerke. Vorig jaar haalde het bedrijf een omzet van 65 miljoen euro met een bedrijfsverlies van 1 miljoen euro. Naast de grondstoffenprijzen wordt het resultaat van de groep mee bepaald door het (grillige) weer.

Glacio, de holding boven IJsboerke, is in handen van CEO Peter Janssen en financieel directeur Werner Van Springel. In 2012 kocht de Duitse zuivelgroep DMK 33 % Van het bedrijf. Die verbond zich er toe 5 jaar actief te blijven als aandeelhouder. Het is onduidelijk of het verstrijken van die periode een rol speelt in de Baronie-deal. IJsboerke en Baronie werken vandaag al in één product samen aan co-branding, een horentje van IJsboerke met hagelslag van Baronie.