Fotograaf David Hamilton houdt het voor bekeken

bilitisDe Britse fotograaf David Hamilton is op 83-jarige leeftijd in zijn woonplaats Parijs overleden. De getergde fotograaf zou uit het leven zijn gestapt. Hamilton raakte bekend met foto’s die hij maakte van naakte tieners in de jaren zestig en zeventig. Aan het eind van de vorige eeuw werd hij beschuldigd van kinderpornografie. Tot een veroordeling kwam het nooit. Eerder dit jaar richtte hij nog een Belgische stichting op met de bedoeling zijn nagelaten werk te beheren.



De Franse televisiepresentatrice Flavie Flament beschuldigde Hamilton er een aantal dagen geleden van haar als tiener verkracht te hebben. De fotograaf ontkende de beschuldigingen en zei haar te zullen aanklagen voor smaad. “Ik ben onschuldig en moet ook zo behandeld worden.”, zo verklaarde hij vorige week nog aan het Franse persagentschap AFP.

Hamilton was ook filmregisseur. Hij maakte onder meer Tendres Cousines (1980) en Un été à Saint-Tropez (1984). Vooral zijn eerste film Bilitis (1977) met de Amerikaanse actrice Patricia D’Arbanville en muziek van Francis Lai trok destijds volle zalen.