Francesca Vanthielen stapt in kunstbemiddeling

(Foto: Lieven Van Assche)

Gewezen TV-presentatrice Francesca Vanthielen is aandeelhouder geworden van de nieuw opgerichte vennootschap Campo. Andere aandeelhouders zijn onder meer Stefan Campo en zijn schoonbroer Stephane Verbeeck. Eind vorig jaar maakte Campo bekend dat hij de organisatie van veilingen in het naar zijn familie genoemde veilinghuis stopzette. Ongeveer op datzelfde moment werd Vanthielen adjunct-diensthoofd communicatie voor Unia, het vroegere centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding, een job die loopt tot eind september dit jaar. Het is niet duidelijk of de nieuwe Campo zich zal beperken tot kunstbemiddeling of ook opnieuw veilingen zal organiseren. De betrokkenen houden momenteel de lippen op elkaar.



“Het is nog te vroeg om commentaar te geven.” zeggen zowel Campo als Vanthielen op onze vraag om enige toelichting. Bij de nieuwe samenwerking zijn vijf partners betrokken die elk één vijfde van het kapitaal in handen hebben. Naast de drie eerder genoemde namen gaat het nog om de Antwerpse kunstgaleriste Sofie Van De Velde en Marc Scheymans. Die laatste is ook gedelegeerd bestuurder van Campo. Scheymans is eigenaar van de meubelzaak Belgica in Tongeren. Sofie Van de Velde opende recent haar tweede galerij in Antwerpen.

Bij de aankondiging van het einde van zijn veilingactiviteiten zei Stefan Campo dat hij zich in de toekomst wou toeleggen op kunstbemiddeling en het beheer van zijn vastgoedpatrimonium. Dat laatste omvat onder meer ook de veilingzaal aan de Vlaamse Kaai in Antwerpen, ontworpen door architect Michel Grandsard. Francesca Vanthielen van haart kant verklaarde eerder al dat ze geen nieuw TV-programma in het vooruitzicht heeft. De actrice is onder meer één van de initiatiefnemers van de Klimaatzaak, een rechtszaak aangespannen door een groep verontruste burgers tegen de Belgische overheid om zo politici te verplichten de klimaatafspraken na te komen.