Frank Buysse herschikt familiaal vermogen

Frank Buysse
Frank Buysse

Frank Buysse, zoon van graaf Paul Buysse, heeft het kapitaal van zijn vennootschap “Buysse & Partners” opgetrokken met 13,3 miljoen euro. De kapitaalverhoging gebeurt via de herschikking van een aantal interne participaties. Enkele weken terug werd bekend dat “Buysse & Partners” de overname had gerealiseerd van het vastgoed van het Hilton Hotel op de Antwerpse Groenplaats. In een korte commentaar laat Frank Buysse weten dat de huidige kapitaalverhoging een zuiver familiaal karakter draagt en los staat van die vastgoedoperatie.



Buysse & Partners werd opgericht in 2008, omgeven door de brokstukken van de bankencrisis. Het bureau wil dan ook een verantwoorde investeringsstrategie ontwikkelen die stabiliteit biedt op lange termijn. Zo kijkt Buysse & Partners naar investeringsopportuniteiten in familiale bedrijven met een rendabele structuur. Die bedrijven kunnen bijvoorbeeld worden geconfronteerd met een opvolgingsproblematiek, een management buy out of een successieverhaal. Buysse & Partners is dus geen venture capitalist en doet niet aan turn around management.

Buysse & Partners diversifieert regionaal onder meer in een fonds dat investeert in Latijns-Amerikaanse niet-beursgenoteerde bedrijven. Een andere diversificatie is vastgoed. De overname van het vastgoed van het Antwerpse Hilton Hotel op de Groenplaats is daar een belangrijk onderdeel van. Buysse voerde die operatie uit samen met een aantal Vlaamse families. De huidige kapitaalherschikking rond Buysse & Partners staat daar los van. “De transactie rond het Hilton Hotel is afgerond, zegt Frank Buysse, de huidige operatie kadert volledig in het beheer van mijn familiaal patrimonium en heeft een louter privé-karakter.” aldus Frank Buysse.