Het gaat goed met de familie Beauduin (ondanks miljoenenverlies in Delaware)

De belangrijke producent van textielmachines Michel Van De Wiele, in handen van de Brusselse familie Beauduin, boekt een minwaarde van 29 miljoen euro op haar dochter Supvan Holding in het fiscaal vriendelijke Delaware. Supvan is één van de 285.000 vennootschappen die op hetzelfde adres in Delaware zijn gehuisvest. Maar dat verlies weegt niet op tegen de meerwaarde waar het bedrijf tegen aan kijkt, onder meer via haar participatie in het beursgenoteerde Barco. De familie Beauduin ziet haar vermogen stijgen van 631 naar 677 miljoen euro. Ze stijgt daarmee van de 33ste naar de 31ste plaats in onze ranglijst.Het bedrijf Michel Van De Wiele zag haar omzet vorig jaar stagneren op 474 miljoen euro tegenover 471 miljoen in 2015. De operationele cash flow viel terug van 72 op 43 miljoen euro. De netto winst daalde van 74 naar 46 miljoen euro. Toch nog altijd al bij al indrukwekkende cijfers.

Op het niveau van de moedermaatschappij zien we dat Michel Van De Wiele een minwaarde boekt van bijna 30 miljoen euro op haar volle dochter Supvan Holding. Daartegenover staat een niet gerealiseerde meerwaarde van 48 miljoen euro bij de overname van Van De Wiele Asia en een meerwaarde van 60 miljoen euro op de participatie van 18 % in het beursgenoteerde high tech bedrijf Barco. De toekomst van Van De Wiele wordt mee bepaald door onzekere factoren zoals de politieke evolutie in Turkije, de Brexit, de evolutie van de dollar en de politieke positionering van Iran.

Het CT Center huisvest maar liefst 285.000 vennootschappen waaronder ook bedrijven van Donald Trump en Hillary Clinton

Supvan Holdings is gehuisvest op Orange Street 1209 in het fiscaal vriendelijke  Delaware in de gelijknamige Amerikaanse staat. Dat adres geniet enige bekendheid bij kenners. Op Orange Street 1209 is het Corporation Trust Center gehuisvest. Het eenvoudige kantoor (zie foto) was in 2012 goed voor het domicilie van 285.000 vennootschappen. Onder de klanten giganten zoals Google, American Airlines, Apple Inc, General Motors, Coca-Cola, Kentucky Fried Chicken, Verizon Internet Services en Deutsche Bank. Zowel Donald Trump als Hillary Clinton hebben bedrijven op hetzelfde adres.