Geen nieuws is slecht nieuws voor Michel Van den Brande

Vd Brande Michel_detailElk uur dat verstrijkt zonder dat er enig nieuws is omtrent het lot van de verdwenen Michel Van den Brande is een negatief uur. De bedrijfsleider van het stellingbouwbedrijf Kontrimo werd ondertussen drie dagen terug het laatst gezien in Knokke, in zijn zwarte BMW 3. De minst opvallende wagen uit zijn garage, maar vooral, de enige wagen zonder traceersysteem. Zijn gsm liet hij thuis op de salontafel liggen. Zijn bankkaart is niet meer gebruikt sedert zijn verdwijning. Aan de vooravond van zijn verdwijning sms’te hij dat hij ‘zijn laatste avondmaal’ had genuttigd met zijn zoon. Aan zijn neef sms’te hij dat hij zich niet goed voelde. Allemaal verontrustende signalen.



Michel Van den Brande werd in de publieke belangstelling geslingerd door het programma ‘The sky is the limit’ op Vier. Voor de programmamakers was hij een dankbaar figuur: brutaal, zowel uiterlijk als innerlijk, en toch zachtmoedig op zijn manier, eigengereid, excentriek en toch timide op zijn manier. Van den Brande had een ongelukkige jeugd achter de rug. Hij werd het slachtoffer van teelbalkanker, maar genas. Hij had af-en-aan relaties. Eén daarvan in het tv-programma zelf. Precies die relatieproblemen staan centraal in het volgende programma dat normaal dinsdag op antenne moet gaan. De programmamakers beraden zich wat ze nu moeten doen.

Jaren terug stapte de broer van Michel Van den Brande uit het leven. “Ik zou nooit zoiets doen.” zei Michel Van den Brande daarover in een interview. Maar zijn laatste sms besloot hij wel met twee icoontjes van een grote pil.