Geert Hoste, Vlaanderens rijkste artiest, stopt er (even) mee

#325670 Geert Hoste King theatertour Geert Host photo by: ID/ Frank Bahnmuller image via http://www.idphotoagency.com Standard licence: 1 publication permit. Do not reuse or archive this image. Do not use without written permit.De stamvader van de Vlaamse stand up comedy Geert Hoste houdt het even voor bekeken. Er komt dit jaar geen nieuwsjaarsconferentie en dat na meer dan 20 jaar. “Tijd voor iets anders”, zegt de 56-jarige cabaretier, “Ik wil weleens een normale herfst.” Voor het geld moet Hoste het niet meer doen. Zijn 25-jarige carrière leverde hem een vermogen op van 16 miljoen euro. Daarmee komt hij op nummer één van de ranglijst van meest vermogende artiesten.



Het nieuws over het niet brengen van de nieuwjaarsconferentie werd bekend gemaakt in een persbericht. “Misschien krijg ik hier volgende week al spijt van”, zegt Geert Hoste in de kranten “Het is ook niet dat ik dit beu ben. Maar elk jaar een twee uur durende voorstelling in elkaar steken: dat brengt een hoop stress mee. En die stress wilde ik al langer eens laten schieten. Als je me twintig jaar geleden had gezegd dat ik dit tot 2016 zou volhouden, had ik je gek verklaard. Ik heb het altijd met plezier gedaan, maar die stress weegt toch door. Ik ga niet zeggen dat ik eronder gebukt ga, maar toch. Je wil elk jaar een betere show maken. Collega’s maken een show en doen daar drie jaar mee. Dat kan ik niet.”

Hoste heeft zijn vermogen alvast vakkundig opgebouwd en beheerd doorheen zijn carrière. In de vennootschap GHI controleert hij 9,2 miljoen euro aan vastgoed. De vennootschap Like It staat dan weer voor 6 miljoen likwiditeiten en beleggingen. Daarmee is Hoste goed voor een vermogen van 16 miljoen euro. Hij blijft ondertussen verder werken voor zowel de commerciële omroep VTM als voor de openbare omroep VRT.