Geheim liefdesnest van JFK en Marilyn Monroe te koop voor 5 miljoen dollar

Indien het voor u een uitdaging is, dan kan u misschien binnenkort overnachten in de villa waar John F. Kennedy en Marilyn Monroe eens hun hoofd te rusten legden bij het beleven van één van Amerika’s meest beruchte liefdesaffaires. De zomerresidentie van de Amerikaanse acteur Bing Crosby in Palm Springs staat te koop voor 5 miljoen dollar. In zijn boek uit 1993 “Marilyn Monroe: The Biography” schrijft Daniel Spoto dat het koppel elkaar daar in het geheim ontmoette in 1962.

Op 19 mei 1962 kwam Marilyn Monroe op het podium van Madison Square Garden. Ze liet haar bontmantel van haar lijf glijden en stapte, gekleed in een nauwsluitend kleed, op de micro af. “Happy Birthday, Mr. President,” zong ze kreunend, “Happy Birthday to you.” In de zaal zat de Amerikaanse president John F.Kennedy. Met haar sexy optreden sloegen alle stoppen door bij de boulevardpers. Allerlei hypotheses werden gelanceerd over een affaire tussen beiden. Die roddels werden nog versterkt wanneer Monroe enkele maanden later overleed. (Lees verder onder de foto)Marylin Monroe

Van al die roddels kon er maar één worden gedocumenteerd. En wel die van de nacht op 24 maart 1962 in de villa van Bing Crosby in Palm Springs. Het verhaal komt van Ralph Roberts, de privé masseur van Monroe. JFK had last van zware rugpijnen. Dat weekend belde Monroe met Roberts en vroeg om advies voor een rugmassage. Roberts hoorde hoe ze op de achtergrond sprak met Kennedy. Volgens Roberts bleef hun relatie beperkt tot dat ene weekend, iets wat achteraf bevestigd werd door andere intimi van Monroe. “Marilyn hield van de dramatiek en het geheim rond haar relatie van JFK, maar het was niet het soort man waar ze iets mee wilde hebben.” zei bijvoorbeeld de actrice Susan Strasberg, dochter van Lee Strasberg, een nauwe vriend van Monroe. Kennedy zou Monroe tijdens dat weekend wel gevraagd hebben op te treden op zijn fund raising verjaardagsfeest. Na haar optreden, wat sommigen catalogeerden als “schandalig”, zouden de twee elkaar niet meer zien.

Crosby leefde in de “Rancho Mirage” in California van 1957 tot 1960. Daarna gebruikte hij het als gasthuis voor onder meer Frank Sinatra, Ginger Rogers, Lucille Ball en Design Arnez. De villa is voorzien van een annex met twee extra slaapkamers die als bijnaam “the JFK wing” draagt. Het pand werd in 2010 voor het eerst verkocht, toen voor 3,4miljoen euro. Nu is de prijs dus gestegen tot 5 miljoen dollar.