Gemeente Anderlecht zet pad in Neerpede korf van Marc Coucke

De Yeti Ski piste van Anderlecht in Neerpede. Hier had een nieuw stadion kunnen komen.

Er komt geen nieuw Anderlecht stadion op de terreinen van RSC Anderlecht in Neerpede. De gemeente Anderlecht keurde immers een stedenbouwkundige vergunning goed voor de bouw van een nieuwe sport- en feestzaal recht tegenover de potentiële site van de voetbalploeg van Marc Coucke. Die laatste noemde Neerpede één van mogelijke opties voor de bouw van een nieuw stadion. Onmiddellijk stelde de politiek echter haar veto.



“Theoretisch zou er een stadion kunnen komen in Neerpede, maar de politieke wil ontbreekt, zowel binnen de gemeente als binnen het Brussels hoofdstedelijk gewest.” zo zei de Anderlechtse schepen voor Stedenbouw Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) aan de krant Bruzz. Burgemeester Eric Tomas (PS) van zijn kant liet Coucke snel weten dat een stadion op die locatie geen optie is. Anderlecht wil het groen beschermen en ziet geenruimte voor een stadion. Met de nu goedgekeurde bouwvergunning wordt dat veto ook letterlijk bezegeld. In het Bussels parlement bevestigde minister-president Rudi Vervoort (PS) al even snel formeel dat Neerpede geen potentiële site meer is voor het nieuwe voetbalstadion van Anderlecht.

In Neerpede bezit Coucke met Anderlecht een aantal oefenterreinen naast een skipiste uit kunstgras. Die laatste had moeten sneuvelen indien het stadion er kwam. Dat is dus niet zo. Coucke moet nu een nieuwe keuze maken: het bestaande stadion opwaarderen of een nieuwe site zoeken. Die laatste optie maakt meest kan. De apotheker-investeerder heeft zichzelf echter 2 jaar tijd om die keuze af te ronden.