George Michael: 175 miljoen dollar

michaelMet George Michael verdwijnt niet enkel een succesvolle componist en zanger van de scène maar ook een turbulent zakenman. Michael verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen platen en opnames waaronder zeven nummer één hits in het Verenigd Koninkrijk. Doorheen zijn carrière had hij zowel af te rekenen met persoonlijke als met zakelijke problemen. Zijn persoonlijk vermogen wordt geschat op 175 miljoen dollar. Eén van de uitdagingen van George Michael was zijn homoseksuele geaardheid. De 53-jarige artiest overleed thuis aan hartfalen. Naast een broer en zus laat hij geen andere erfgenamen na.



De carrière van George Michael brak definitief door met de groep Wham!. Michael, geboren als Georgios Panayiotou, zette Wxham! op samen met zijn schoolvriend Andrew Ridgeley. In 1986 stopt de groep met een laatste concert in Wembley. Daarna bouwt Michael een succesvolle eigen carrière op met megahits zoals Carless Wisper. Hij treedt onder meer samen op met Aretha Franklin, Sir Elton John en Queen, na het overlijden van Freddie Mercury .

Zijn album Faith was in 1988 een massaal succes maar eindigde in een juridisch dispuut met platenmaatschappij Sony. Dat belette Michael een tijdlang om nieuwe opnames te maken. In 1998 werd hij gearresteerd in een openbaar toilet in Beverly Hills. Dat verplichtte hem zijn homoseksualiteit publiek te bevestigen. Later zei hij dat hij in een depressie was gestort nadat zijn vriend Anselmo Feleppa aan aids was overleden. Korte tijd daarna overleed ook zijn moeder. De voorbije jaren kwam Michael vooral in het nieuws met persoonlijke incidenten en accidenten. Zijn laatste release dateert van 2004 en werd geen succes.