Gestolen Kardashian juwelen zijn in Antwerpen

Twee van de bendeleden die in oktober vorig jaar in Parijs de Amerikaanse realityster Kim Kardashian van haar juwelen beroofden, hebben een deel van die juwelen proberen te verpatsen in Antwerpen. Dat is bevestigd door Franse politiebronnen. Meteen staat Antwerpen opnieuw wereldwijd, tegen wil en dank, in de kijker als diamantcentrum. Ondertussen blijkt dat de TV-ster het slachtoffer werd van een bende criminele overvallers van gemiddeld  55 jaar. De leider is 72 jaar.De bende criminelen die realityster Kim Kardashian in oktober in Parijs overviel en voor 10 miljoen euro aan juwelen buitmaakte, bestond uit een stel amateuristische vijftigers, zestigers en zelfs een man van 72.” schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf. Het Laatste Nieuws is het daar niet mee eens. Het zijn misschien oudere gangsters, maar het zijn wel ervaren gangsters die allen een zwaar crimineel verleden hebben. Maandagochtend zijn in Frankrijk zeventien personen opgepakt, die konden worden opgespoord na een aantal blunders. De politie kon de bendeleden traceren, omdat ze op meerdere plekken dna-materiaal achterlieten. Zo zijn er sporen aangetroffen op het stuk tape waarmee de mond van Kim Kardashian werd afgeplakt en op de spanband waarmee haar handen werden geboeid. Onder de opgepakten twee bekenden uit het Antwerpse Joodse diamantmilieu. De speurders gaan er van uit dat minstens een deel van de gestolen juwelen in de Antwerpse havenstad is.

De vijf overvallers, die verkleed waren als politie agenten, zijn bekenden bij het gerecht. Blijkbaar waren ze getipt door de privé-chauffeur van Kim Kardashian. Ze gingen op de vlucht in het centrum van Parijs al lopend of op de fiets. De politie vond al snel het brein van de overval, een onderwereldfiguur. Via een afluistertap op zijn telefoon werden de andere bendeleden opgespoord.

Kim Kardashian zelf probeerde alvast ook munt uit de overval te slaan. Ze spreekt voor het eerst over de overval in een TV-teaser die haar nieuwe realty show aankondigt. “Ze wilden me in mijn rug schieten. Ik kon geen kant op.”, zegt ze huilend in de teaser. De Franse overheid van haar kant zet zware middelen in om het onveiligheidsgevoel rond Parijs internationaal weg te werken.