De gewaagde Amerikaanse ambitie van de familie Haspeslagh

De Europese marktleider voor vriesverse voeding Ardo heeft een meerderheidsaandeel verworven in VLM Foods, een gereputeerd leverancier van verwerkte voeding in Noord-Amerika, met hoofdzetel in Montreal. Ardo is in handen van de familie Haspeslagh. Met de overname zet de familie een gewaagde stap in haar buitenlandse expansie. VLM Foods staat voor een omzet van 129 miljoen euro. Ardo haalde vorig boekjaar 839 miljoen euro omzet, goed voor een netto winst van 41 miljoen euro. In 2015 fuseerde Ardo met haar familiale concurrent Dujardin. Op basis van de jongste cijfers stijgt het vermogen van de familie Haspeslagh naar 482 miljoen euro, goed voor de 44ste plaats in ons overzicht.



De overname van VLM Foods omvat ook een controlerend belang in Compañia Frutera La Paz, Costa Rica’s grootste producent van vriesverse ananas. Hierdoor kan Ardo zijn aanbod vriesvers fruit uitbreiden. VLM Foods is sterk gepositioneerd op de Noord-Amerikaanse markt dankzij een goed merkimago, een uitgebreid aanbod aan producten en een expertise in de Noord-Amerikaanse regelgeving op vlak van compliance en voedselveiligheid. VLM verwerkt ook vlees, een nieuwkomer voor Ardo.

“Als Europees marktleider voor vriesverse groenten, kruiden en fruit, biedt Ardo een breed productassortiment, een grondige landbouwkennis, een ruime technische knowhow en een professioneel productinnovatie beleid.”, zegt Jan Haspeslagh, Managing Director van Ardo: “VLM Foods, anderzijds, beschikt over een zeer professionele marktkennis en een dynamisch businessmodel. Deze combinatie vormt de basis voor het opbouwen van een ideaal platform voor de levering van hoogkwalitatieve, duurzame producten met een meerwaarde op de Noord-Amerikaanse markt.”