Gezinsdrama treft Tony Gram

Mireille Gram, dochter van de Antwerpse ondernemer Tony Gram, probeerde het afgelopen weekend haar 14-jarige tweeling dochters te vermoorden. Ze verwondde één meisje met een mes aan de keel, beide zussen konden echter ontsnappen uit de villa en hulp inroepen. De 48-jarige Mireille Gram werd opgepakt en in beschuldiging gesteld van poging tot moord. Mireille Gram bezet een belangrijke plaats in de bedrijfsstructuur van Tony Gram.Het huwelijk van Mireille Gram eindigde in 2013 met een scheiding. De vader kreeg het hoederecht over de twee kinderen. Mireille Gram kampte vroeger al met psychische problemen, zo had ze onder meer af te rekenen met een postnatale depressie. Afgelopen weekend probeerde ze de kinderen in hun slaap te verrassen maar dat mislukte. De gezondheid van het meisje dat werd verwond, is ondertussen stabiel. Mireille Gram werd opgesloten in de gevangenis onder verdenking van poging tot moord.

Het vroegere echtpaar Mireille Gram en Danny Graauwmans waren samen ook eigenaar van het Bouwbedrijf Peeters-De Keersmaeker. Een andere aandeelhouder van het bedrijf is Xavier Painblanc. In de zomer van vorig jaar stapte Mireille Gram uit het bouwbedrijf dat nu voor gelijke delen in handen is van Graauwmans en Painblanc.

Tony Gram heeft zijn dochter altijd een plaats gegeven binnen zijn bedrijven. Zo is ze op vandaag bestuurder van de Luxemburgse sleutelholding Moxon International van Gram. Van de Belgische sub-holding Holder is ze gedelegeerd bestuurder. Haar broer Rudy is dan weer actief in Ocala, Florida (VS) met het bouwbedrijf Deltona Corporation.

De nu 73-jarige Tony Gram is nooit bang geweest van enig offshore bankieren. Nog in 2013 bracht hij de holding Redpoint International over vanuit het Nederlandse belastingsparadijs Curaçao naar het Groot-Hertogdom Luxemburg. In de zomer van dit jaar slorpte Redpoint International Luxemburg dan weer Redpoint Holding BV uit Amsterdam op. De operatie bracht 62 miljoen dollar naar boven waardoor het vermogen van Tony Gram stijgt tot 235 miljoen euro, goed voor een 68ste plaats in onze rangschikking.

Update

Ondertussen is duidelijk dat wel degelijk Mireille Gram het hoederecht had over de twee kinderen en niet haar ex-echtgenoot. De vrouw was depressief en leed ook aan een minderwaardigheidscomplex dat ze onder meer compenseerde met plastische chirurgie. Volgens de krant Het Laatste Nieuws beschikte Mireille Gram, net als haar broer, over een fonds van 20 miljoen euro dat ze kreeg toegewezen na het overlijden van haar moeder. Maandelijks kon ze beschikken over een bedrag van 100.000 euro. Haar vader Tony Gram zou er wel mee hebben gedreigd dat bedrag in te trekken. Mireille Gram zou ook zijn verhoord in het kader van het gerechtelijk onderzoek dat loopt naar de financiële handel en wandel van Tony Gram.