Ghelamco zet nieuwe vehikels klaar

Gheysens _ Koning Filip
Paul Gheysens, rechts, ontvangt koning Filip in Warschau (Polen).

Projectontwikkelaar Ghelamco, in handen van Paul Gheysens, zet een hele resem nieuwe projecten op stapel. Daarvoor zijn vijf nieuwe vennootschappen klaargezet. Eén daarvan moet alvast dienen om actief te worden in de hotelsector. Zoals bekend gaat Ghelamco op de site van de Ghelamco Arena het Artevelde Hotel inplanten. Dat moet in 2017 de deuren openen. Ghelamco zelf geeft alvast geen commentaar op de creatie van de nieuwe vennootschappen.



Als eerste beweging is er een kapitaalverhoging van Ghelamco Invest met 25 miljoen euro tot 136 miljoen euro waarvan 10 miljoen onmiddellijk wordt volgestort in geld. Daarna volgt de oprichting van vijf nieuwe vennootschappen die luisteren naar de weinig zeggende namen Girenwa, Caboli, Bacomat, Rumilo en Muvona. Elk van hen krijgt een kapitaal mee van 250.000 euro, voor een kwart volstort. Drie keer gebeurt dat door Ghelamco Invest, twee keer door International Real Estate, een andere Ghelamco-dochter.

Eerder deze week maakte Ghelamco fors gestegen winstcijfers bekend voor het jaar 2015. Die nettowinst van 90 miljoen euro is hoofdzakelijk het gevolg van de herwaardering van de vastgoedportefeuille van Ghelamco in Polen.