Gino Coorevits koopt huis van Herman Teirlinck

Vorige maand brachten wij in primeur dat het huis van toneelauteur Herman Teirlinck in Beersel was aangekocht door een mecenas en zou worden omgevormd tot een schrijverswoning. Nu blijkt die mecenas de West-Vlaamse miljonair Gino Coorevits te zijn. Coorevits is één van de meer discrete maar desalniettemin meer kleurrijke Rijkste Belgen. Het is oud-Kaaitheater-directeur Hugo De Greef die Coorevits aanbracht als mecenas. Coorevits was ooit nog eigenaar van het Kaaitheater in Brussel.



De 65-jarige Coorevits bevestigt zijn mecenaat aan de krant de Tijd. Voor de aankoop van het huis en de renovatie legt hij een goed half miljoen euro op tafel. Een mecenas wil hij niet genoemd worden. “Dat is een beladen woord. Een mecenas is iemand die zich op grote schaal en langdurig inzet voor de kunsten. Ik doe hier iets heel bescheiden en eenmalig, als vriendendienst. Ik ben als cultuurminnaar begeesterd door het woord. Via de literatuur en het toneel kan je dingen zeggen die je in het echte leven niet kunt zeggen.” zo zegt hij in de krant.

Gino Coorevits resideert officieel in Oostenrijk maar woont regelmatig in twee gecombineerde en omgebouwde vissershuisjes in de duinen in De Panne. Hij geeft het huis van Teirlinck voor 35 jaar in erfpacht aan de vzw Het Huis van Herman Teirlinck van Hugo De Greef en Sigrid Bousset. Als ex-directeur van de boekenwinkel Passa Porta in Brussel kan Bousset bogen op een ruime ervaring.