Goedele wil sex met Maurice

Goedele“Money is like sex. It seems much more important if you don’t have any.” Indien dit citaat van de Amerikaanse auteur Charles Bukowski correct is, dan moeten deze Lage Landen vollopen met mensen die weinig sex hebben. Althans als we dat mogen afmeten aan het succes van Goedele Liekens, moeder van alle mediagenieke sexgoeroe’s. Samen met haar regisseur Frank Smedts heeft ze de nieuwe bvba Maurice opgericht. Doel: het maken van een nieuw tv-programma over sex.Frank Smedts is een oudgediende in de commerciële tv-wereld. Zo is hij onder meer de vertrouwde regisseur waarmee Piet Huysentruyt al zijn succesvolle tv-formats heeft afgewerkt waaronder SOS Piet. Smedts lag ook mee aan de basis van de merchandising waarmee Huysentruyt allerlei potten en pannen aan de man en vrouw heeft gebracht. Maar Smedts was ook al vroeg betrokken bij de tv-exploten van Goedele Liekens. Zo werkte hij ook als researcher mee aan de eerste sex-programma’s van Liekens.

Samen hebben ze nu de bvba Maurice opgericht. Doel: “Het opzetten van online en offline content, activiteiten, acties, afgeleiden en community in de meest ruime zin van het woord en in het bijzonder ter bevordering van de relationele en seksuele beleving; het concipiëren en uitwerken van formats, leveren van diensten en knowhow, de aan- en verkoop van goederen en licenties voor voormelde formats.”

“De hele tijd zeiken over beffen, pijpen, penetreren, rimmen en squirten, maar als het erop aankomt geeft ze geen enkele tip waar je wat aan hebt, lult ze uit haar bek als een overjaarse maagd en komt ze telkens tot besluiten waar je geen reet aan hebt.”

Liekens heeft recent, blijkbaar tot haar eigen verbazing, nogal wat successen geoogst met sex-programma’s op de Britse commerciële tv. Haar programma “Sex in class” op Channel 4 brak potten in het Verenigd Koninkrijk. Nochtans liet Liekens de eerste gsm-oproep van Channel 4 passeren omdat ze dacht “Niet ernstig”. Ze kreeg goed reviews in de Britse pers. Hoe zou ‘Maurice’ klinken in het Engels? Zowel Liekens als Smedts waren niet bereikbaar voor commentaar.

Nochtans geldt ook voor Goedele Liekens de oude stelling “Geen sant in eigen land”. Precies deze week pakt Herman Brusselmans Liekens hard aan in zijn rubriek in het blad Nieuwe Revue. Een citaat: “Je moet haar eens bezighoren tijdens een of ander onfris programma, of je moet eens een van de columns lezen die ze schrijft in achtentwintig flutbladen in de Vlaanders en in Holland. Als je dat doet zal je besluiten: waar heeft die slettenbak het over? De hele tijd zeiken over beffen, pijpen, penetreren, rimmen en squirten, maar als het erop aankomt geeft ze geen enkele tip waar je wat aan hebt, lult ze uit haar bek als een overjaarse maagd en komt ze telkens tot besluiten waar je geen reet aan hebt en die luiden: we moeten elkaar in bed aanvoelen, we moeten in bed geheel onszelf blijven en we moeten respect hebben voor het genot van de andere. Ik las daarnet nog eens een column van haar over beffen en al wat ze in 750 woorden te berde wist te brengen was dat de man bij het beffen van de vrouw zeker niet moet beginnen met de clitoris te likken. Wat moet er tijdens het beffen dan wél gelikt worden? Het voorhoofd? Een van de schouderbladen? De rechterknie?”

Goedele Liekens staat in onze ranglijst van Rijkste BV’s op de 11de plaats met 4,2 miljoen euro. Herman Brusselmans staat op de 33ste plaats met 1,3 miljoen euro.