Golazo koopt Sven Nys uit Balenberg

BalenbergHet sportmanagementbedrijf Golazo van Bob Verbeeck heeft de 50 procent participatie overgenomen die veldrijder vedette Sven Nys aanhield in de NV Balenberg. Het project Balenberg in Tremelo moet binnen enkele weken zijn deuren openen als het Sven Nys Cycling Center, een belevingscentrum voor het veldrijden. Nys doet op korte termijn een goede zaak. Hij kan zijn vennootschap SN Cycling een forse financiële duw in de rug geven. Het vermogen van Nys stijgt met de deal van 2 miljoen tot 2,5 miljoen euro. Golazo is nu wel volledig eigenaar van de Balenberg en het vastgoed.De NV Balenberg ondertekende enkele weken terug een privaat-publieke samenwerkingsovereenkomst met Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Tremelo. Bedoeling is dat de Balenberg in Baal, de thuisbasis van Nys, een totaalconcept wordt waar vooral de off-road wielerliefhebber maar ook profs hun gading vinden. De oude villa op de berg, die jaarlijks het decor is van de Grote Prijs Sven Nys, wordt na ingrijpende verbouwingswerken het hart van het Center dat op 28 juni officieel de deuren opent.

Na de overname door Golazo blijft Nys wel bestuurder van de NV Balenberg. Bob Verbeeck, die samen met Sven Nys het contract met de gemeente ondertekende, benadrukt dat het Center ook bedoeld is voor beginnende sporters. “We gaan jongeren hier goed leren fietsen. De GP Sven Nys op 1 januari blijft gewoon bestaan”, stelt hij.

Sven NysHet nieuwe centrum bevat douches, een kantoorruimte, een presentatiezaal en ook een physical trainingscenter. Op het gelijkvloers in de grote zaal komt een grote permanente tentoonstelling over off-road cycling. Op de eerste verdieping komt er een cafetaria.

Nys doet op zich geen slechte zaak aan de verkoop van zijn participatie. De likwiditeiten in zijn vennootschap SN Cycling stijgen met ongeveer 1 miljoen euro en de schuld wordt afgebouwd met 0,5 miljoen euro. Het vermogen van Sven Nys bedraagt nu 2,5 miljoen euro. De meerwaarden die worden opgebouwd in de NV Balenberg komen wel volledig terecht bij Golazo.