Het grote Chinese geld voor de Rode Duivels

Lukaku zei “Neen” tegen de Chinezen.

Vijf Rode Duivels zijn al benaderd door Chinese voetbalploegen. Het gaat om Romelu Lukaku (23), Christian Benteke (26), Dries Mertens (29), Mousa Dembélé (29) en Marouane Fellaini (29), zo bevestigt de krant Het Nieuwsblad. Over de grootte van de bedragen en de namen van de clubs zijn geen details bekend. Maar de meesten van hen kregen volgens de krant een voorstel dat nog interessanter is dan de 18 miljoen euro op jaarbasis die Axel Witsel volgens sommige bronnen zou opstrijken. Alleen Romelu Lukaku zei al definitief neen.



Romelu kiest niet voor het geld”, zegt Lukaku’s zaakwaarnemer Mino Raiola in Het Nieuwsblad. “Nochtans kan hij er veel meer verdienen dan her en der geschreven wordt.” Lukaku onderhandelt nog steeds met Everton over een recordcontract en hoopt op een transfer naar een Europese of Engelse topclub in de zomer.

De Chinezen zoeken in de eerste plaats naar opmerkelijke aanvallers en middenvelders. Chinese clubs mogen maximaal drie niet-Aziatische buitenlanders opstellen en één Aziatische niet-Chinees. De meeste clubs kiezen voor aanvallende spelers omdat die commercieel interessanter zijn.