De grote sprong voorwaarts van de familie Tans

Printhagen
Het kasteel van Printhagen in Kortessem, in handen van de familie Tans die ook nog het kasteel van Rullingen bezit.

“Het kan toch niet dat de familie Tans geen 25 miljoen euro haalt.” zo zei een collega van Het Belang van Limburg mij onlangs, verwijzend naar de Limburgse nieuwkomer in onze ranglijst. Daar komt nu verandering in via een familiale herstructurering. Vader Willy Tans, grondlegger van de vastgoedgroep via de uitbouw van een serie BMW-garages, draagt zijn vermogen over aan zijn zonen Bart (48 jaar) en Frank (52 jaar). De cijfers daarbij zijn indrukwekkend. Bart Tans, vooral actief in residentieel vastgoed, staat voor 133 miljoen euro, goed voor een 123ste plaats, zijn broer Frank, actief in commercieel vastgoed, staat met 107 miljoen euro op de 157ste plaats. Samen vormen ze de Tans Group.



De vennootschap Kolmont Holding wordt voor 100% aangehouden door Bart Tans en focust verder op ontwikkelingsvastgoed. Frank Tans controleert dan weer de holding Terra Fecunda. Naast een volume commercieel vastgoed is Terra Fecunda ook eigenaar van het kasteel Printhagen in Kortessem. In de groep van Bart Tans zit dan weer het kasteel van Rullingen.

“Door de oprichting van 2 holdings, 1 door Frank Tans en 1 door Bart Tans, werd de groepsstructuur gerationaliseerd en gecentraliseerd. Beide holdings houden 50% aan van de Tans Group, een familiaal investeringsplatform in binnenstedelijk en buitenstedelijk retailvastgoed.” zo laat Bart Tans weten in een korte reactie.