Hans Bourlon gaat voor verblijfsrecreatie

Plopsaland De Panne wil op termijn 40 procent van zijn inkomsten uit verblijven halen. Het investeert daarvoor in totaal 50 miljoen euro. Als eerste is er de bouw van een Plopsahotel, goed voor 20 miljoen euro. Oorspronkelijk voorzien voor 60 kamers zullen het er nu 127 zijn. Daarna volgt in drie fasen de bouw van 150 thema verblijfshuisjes, elk goed voor gemiddeld 6 personen. Plopsaland, onderdeel van Studio 100, kocht voor dat alles 20 hectare aanpalende landbouwgrond in De Panne en een aanpalende camping. Studio 100 is in handen van Hans Bourlon en Gert Verhulst.Met de keuze voor verblijfsrecreatie volgt Plopsaland een internationale trend. Het is wel het eerste Belgische pretpark dat dat doet. Ook Pairi Daiza van Marc Coucke en Eric Domb heeft plannen in die richting.

Een pretpark dat mee wil, moet de dag van vandaag ook overnachtingen mogelijk maken”, zegt CEO Steve Van den Kerkhof op de commerciële omroep VTM. “We hebben al jarenlang goed contact met onze achterliggende buur. Toen hij liet weten dat hij zijn terrein wilde verkopen, zijn we meteen op de kar gesprongen.”

In een eerste fase komen er 50 huisjes, opgebouwd rond drie thema’s waaronder een Vikingdorp en een K3-dorp. Die eerste fase moet eind 2017 in uitvoering gaan en kost 10 miljoen euro. Het is het begin van een totaalproject dat 150 huisjes moet opleveren. Na afloop moeten er, samen met het hotel, een duizendtal bezoekers kunnen logeren op de site. “We zullen voor elke bezoekers wat wils hebben. Met ons hotel, de huisjes en de kampeerplaatsen zullen we alle segmenten aanspreken.”, aldus Van den Kerkhof.