Herman Van Dender: Save the earth…it’s the only planet with chocolat

De Brusselse meester chocolatier Herman Van Dender wordt één van de twee juryleden van het TV-programma “Bake off Vlaanderen” dat de commerciële omroep Vier dit najaar lanceert. Hofleverancier Van Dender levert onder meer aan het Hof van Cleve van Peter Goossens, maar hij exporteert zijn pralines ook, met als belangrijkste afzetmarkt Japan. “Bake off Vlaanderen” zal worden gepresenteerd door de 48-jarige acteur Wim Opbrouck. Die noemt het bakprogramma “bijna zen”.



Van Dender produceert en verkoopt zijn pralines en gebak vanuit Schaarbeek en Groot-Bijgaarden. Op internet beschikt hij over een eigen webwinkel. Hij haalt daarbij op jaarbasis een brutomarge (inkomsten min uitgaven) van 1 miljoen euro, met een mooie operationele cash flow. In het programma krijgt hij als jurylid het gezelschap van de Vlaamse foodie-fotografe Regula Ysewijn. Ze schrijft daarnaast over culinaire geschiedenis en is auteur van onder meer het boek “Pride & Pudding”, een in Engeland gelauwerd boek over de geschiedenis van de Britse pudding. “Bake off Vlaanderen” is de Vlaamse vertaling van de succesvolle BBC-serie “The Great British Bake off”.