Hoe rijk is de West-Vlaamse selfmade man Andy Verbauwhede?

Zeven kledingwinkels van de noodlijdende keten Mc Gregor en Gaastra komen in handen van de West-Vlaamse selfmade man Andy Verbauwhede. De 46-jarige ondernemer woont in Ardooie en is officieel gedomicilieerd in Monaco. Met de modewinkels diversifieert Verbauwhede, weg van personentransport, zijn core business. Snelle en dure bolides zijn daar een belangrijk onderdeel van. Andy Verbauwheden staat voor een vermogen van 7,9 miljoen euro.De zeven overgenomen winkels situeren zich allen in West- en Oost-Vlaanderen. Dat is meteen ook de uitvalsbasis van Verbauwhede. Hij bracht de winkels onder in de nieuwe vennootschap Fashion Matters. De ondernemer gelooft nog in fysiek winkelen in deze internet tijden. “Je moet gewoon je structuur afzetten tegen je omzet en rendabel zijn.” zegt hij.

Verbauwhede omschrijft zichzelf graag als een succesvol selfmade ondernemer, “zonder universitair diploma” voegt hij er aan, toe. Tot ergernis van zijn ouders stopte hij op zijn 19de met studeren. Hij kocht voor 5.000 euro een tweedehandse Peugeot 405 en werd zelfstandig taxichauffeur. “Geld bij elkaar gespaard met babysitten en grasmaaien.” aldus Verbauwhede. En het lukte. In 2005 slaagde hij er in de failliete Gentse taximaatschappij V-Tax over te nemen. Doorheen de jaren bouwde hij een bedrijf uit dat gespecialiseerd is in de personenvervoer, over land en in de lucht.

De Lamborghini Aventador LP700

Luxewagens zijn daar een vast onderdeel van. Verbauwhede bezit om en bij 15 luxe bolides waarbij Ferrari’s en Lamborghini’s onder meer een Aventador LP700. Aventador is meteen ook de naam van zijn centrale holding in België.