Imke Courtois, Nietdezusvan

2015/05/21 belgium brussel imke courtois centrale verdediger bij standard en de red flames voor een interview in het Nieuwsblad Magazine CREDIT: Imagedesk / Ivan PutImke Courtois was een semi-professionele voetbalster die speelde bij Standaard Luik en het nationale voetbalelftal, de Red Flames. Eén van de meest gestelde vragen aan Imke Courtois is “Ben jij de zus van Thibaut Courtois, doelman van de Rode Duivels?” Neen dus. En die vraag ergert Imke Courtois. Zelfs in die mate dat ze haar commanditaire vennootschap “Nietdezusvan” genoemd heeft. Kwestie van duidelijk te zijn.Imke Courtois werd op slag bekend in Vlaanderen en omstreken wanneer ze in 2015 als eerste vrouwelijke commentator werd gevraagd voor de VRT-voetbalshow van Karl Vannieuwkerke. Ze gaf commentaar op het spel van de Rode Duivels, inclusief Thibaut Courtois, en stond haar mannetje naast schreeuwers zoals Jan Mulder en Johan Boskamp. En iedereen vond dat ze dat goed deed.

Daarvoor dient Nietdezusvan ook, voor het kanaliseren van de televisie inkomsten. Medewerking aan een voetbalshow brengt tot 2.000 euro en meer op, per deelname. Afhankelijk van het soortelijk mediagewicht van de deelnemer. Maar Nietdezusvan kan ook, handel drijven in promotie artikelen en kledij. Dat ruikt naar merchandising.

Imke Courtois weet waar ze mee bezig is. Naast voetballen studeerde ze aan de KULeuven ergotherapie en kinesitherapie. Daarna doctoreerde ze er in de onderzoeksgroep gezondheidspsychologie. Wellicht is haar nooit gevraagd of ze het niet jammer vindt dat ze niet de zus is van Thibaut Courtois. In onze rangschikking staat hij naast een vermogen van 10 miljoen euro. Voor alle duidelijkheid, Thibaut Courtois heeft een zus, ze heet Valérie en speelt volleybal, op hoog niveau.