Innovad en de onbekende Jamal Al-Saifi, goed voor 118 mln euro

Het hoofdkwartier van Innovad aan de Cogels Osylei in Berchem.
Het nieuwe hoofdkwartier van Innovad aan de Cogels Osylei in Berchem.

De in Griekenland wonende Belg Jamal Al-Saifi heeft samen met zijn zusters Marcella en Veronica de Inno Tek Holding opgericht. Deze holding, goed voor 118 miljoen euro, overkoepelt het bedrijf Innovad, producent van additieven voor dierenvoeding met een belangrijke productievestiging in Essen. Vorig jaar kocht het bedrijf een neo-klassiek pand aan de prestigieuze Cogels Osylei in Berchem om er zijn hoofdkwartier te vestigen.Innovad produceert jaarlijks 45.000 ton voedingsadditieven voor runderen, schapen, varkens en gevogelte die wereldwijd worden uitgeleverd. Het gaat onder meer om producten die mycotoxine controleren, de lever versterken, de darm integriteit ondersteunen, antibacteriële middelen en Salmonella en natuurlijke pigmentatie. Het bedrijf speelt daarmee in op de tendens om steeds strenger op te treden tegen het gebruik van antibiotica en geneesmiddelen. Zo levert Innovad onder meer producten die kunnen worden toegevoegd aan het drinkwater.

Over 2015 boekte Innovad een omzet van 38 miljoen euro, goed voor een bedrijfswinst van 4,7 miljoen euro en een netto winst van 3 miljoen euro. 23 miljoen euro werd gerealiseerd op de Europese markt, 15 miljoen daar buiten.

jamal-al-saifi
Jamal Al-Saifi

Jamal Al-Saifi legde een hele weg af in de sector van de veevoeders. In 1994 lag hij mee aan de basis van het bedrijf Nutriad International, een producent van voedingsadditieven die zes jaar later met een omzet van 20 miljoen euro werd verkocht aan de groep Inve. Verder is niet veel bekend over de achtergrond van Al-Saifi. Vragen daaromtrent bij het bedrijf bleven onbeantwoord.