UPDATE: Jan De Clerck Jr neemt vastgoed Brussels sterrenrestaurant over

Jan De Clerck Junior, de jongste zoon van Jan De Clerck, heeft het Brusselse restaurant L’Ecailler du Palais Royal overgenomen. L’Ecailler is gevestigd in een 17de eeuws klassiek pand op de Brusselse Zavel, een toplocatie voor een restaurant. In 2015 werd de verkoopwaarde van het pand vastgelegd op 5,4 miljoen euro. Jan De Clerck Jr is actief binnen de familiale vastgoedgroep Alinso Group. Maar die legt zich toe op grotere, industriële projecten. De overname van L’Ecailler lijkt dan ook een privé-project van Jan De Clerck Jr te zijn. Geen van alle betrokkenen gaf commentaar op onze vragen.L’Ecailler is een gevestigde waarde onder de Brusselse restaurants. Tot 2015 was het restaurant in handen van de chef Richard Hahn. Die haalde zonder veel problemen een Michelin ster. Die ging verloren nadat Hahn het restaurant verkocht. Met de komst van chef Maxime Mazier kreeg het restaurant die ster terug bij de laatste editie van de Michelin gids. (Lees verder onder de foto)

L’Ecailler draait de voorbije jaren op verliescijfers. De verkoopwaarde van 5,4 miljoen euro werd in 2015 meteen omgezet in een boekhoudkundige meerwaarde. Jan De Clerck Jr van zijn kant is vooral actief in vastgoedinvesteringen via Alinso. Zijn broers Anthony en Gregory zijn actieve financiers van KMO’s via de holding Dovesco. Hun basisbedrijf Domo is actief in de chemiesector. Eind vorig jaar keerde de familie 106 miljoen euro kapitaal uit aan de familie. Jan De Clerck verdeelde die fondsen onder zijn drie zonen en zijn dochter Nathalie. Jan De Clerck is de oudste zoon van wijlen textielondernemer Roger De Clerck.

UPDATE:

In een reactie laat Jan De Clerck jr weten dat het effectief gaat om een privé-initiatief van zijn familie. Het gaat ook enkel om het vastgoed van het restaurant, wat los staat van de exploitatie. Daar wijzigt dus niets aan.