Jan Van Geet bouwt Amazon-distributiecentrum (in Duitsland)

Amazon.com Fulfillment Center RNO1 Fernley, Nevada, August 8, 2007. (IMAGE BY Ken James)Ondanks de noodkreten die van alle kanten op haar worden afgevuurd, slaagt de federale regering er niet een gunstige voedingsbodem te creëren voor de ontwikkeling van e-commerce in België. Alle grote spelers wijken uit naar onze buurlanden. Maar handige vastgoedmakelaars weten die trend te volgen. Zo gaat de groep VGP van Jan Van Geet voor Amazon in het Duitse Frankenthal, op 200 kilometer van onze grens, een nieuw distributiecentrum bouwen. VGP ontwikkelt daarbij een terrein van 17 hectare met 60.000 m² bebouwde oppervlakte.



Het VGP Park Frankenthal ligt bij een belangrijk wegenknooppunt in een dicht bevolkte regio met aanzienlijke werkloosheid nabij Ludwigshafen. Amazon zou het eerste jaar meteen 1.000 mensen tewerkstellen. Bij pieken zou dat stijgen naar meer dan 4.000. VGP, dat noteert op de aandelenbeurzen van Brussel en Praag, VGP heeft de ambitie een pan-Europese speler te worden. Zeker nu het nauw samenwerkt in een joint venture met het Duitse Allianz Real Estate.

De beurs heeft al eerder ingespeeld op de groei van VGP. De koers van het aandeel ging de voorbije maanden steil omhoog. Wie daar vooral beter van werd is Bart Van Malderen die VGP steeds heeft ondersteund.