JBC bijt door zure consolidatie appel

JBC 2016De familieholding CRG van broer en zus Bart en Ann Claes boekte over 2015 een verlies van 18,9 miljoen euro tegenover een verlies van 13 miljoen in 2014. CRG controleert onder meer de kledingketens JBC en Mayerline en boekte de voorbije jaren stevige consolidatieverschillen af. Ook over 2015 was dat het geval. Toch diepte ook het bedrijfsverlies zich vorig jaar uit tot 9,9 miljoen euro.



CRG boekte vorig jaar 22,9 miljoen euro positieve consolidatieverschillen af. Het gaat voornamelijk om afschrijvingen op de ketens JBC en Mayerline. De cijfers zijn het gevolg van een hogere boekwaarde in de balans van CRG dan het eigen vermogen van de winkelketens. Ook dit jaar moet nog een deel van dat verschil worden weggewerkt. Het eigen vermogen van CRG valt verder terug van 142 miljoen in 2014 tot 121 miljoen vorig jaar.

CRG kijkt ook aan tegen een bedrijfsverlies van 9,9 miljoen euro tegenover 3,3 miljoen verlies in 2014. Volgens het bedrijf is dit het gevolg van de stijging van de aankoopkosten door de duurdere dollar en een stijging van de algemene kosten door investeringen in strategische projecten.