Jean-Claude Logé: “Ze hebben mij alles afgepakt”

Jean-Claude Logé 2
Jean-Claude Logé met zijn echtgenote in betere tijden.

“Ze wilden me laten opsluiten in een krankzinnigengesticht in Senegal. Daar kom je enkel buiten met je voeten vooruit. Ik ben gevlucht maar ben zelfs in België niet meer veilig.” De 75-jarige Jean-Claude Logé doet zijn verhaal in de krant La Dernière Heure. Zijn 25 jaar jongere vrouw heeft hem gerold. Hij is alles kwijt. Logé stampte in 1984 het ICT-bedrijf Systemat uit de grond en was in 1996 nog manager van het jaar. “Ik ben alles kwijt, ook mijn eigen dochter. De rest is maar geld.” aldus Logé die altijd bekend stond voor zijn vranke uitspraken.Logé was 70 wanneer hij Systemat voor bijna 12 miljoen euro verkocht aan twee van zijn managers. Logé zelf behield het vastgoed van het bedrijf, verankerd in de vennootschap Softimat. Een financieel kussen voor zijn pensioen dat hij met zijn 25 jaar jongere Belgische vrouw zou doorbrengen in een villa met uitzicht op Kaap Skirring in Senegal. Voorzien van een klein legertje Senegalese bedienden, een grote Japanse 4X4 en een riant zwembad. Het koppel trouwt in 2013 en adopteert een dochter van 9 jaar. Alle lijkt peis en vree.

“Vier mannen moesten me ontvoeren naar het psychisch centrum van Ziguinchor waar ik zou geïnterneerd worden.”

Tot zaterdag 21 mei 2016. Jean-Claude Logé wacht op zijn echtgenote die moet terugkeren uit Dakar. Maar ze komt niet. Op Facebook ziet Logé de meest vreemde berichten verschijnen. Hij is een man zonder ballen die zijn geneesmiddelen niet neemt, schrijft zijn vrouw, ze moet kotsen van hem. Het begint Logé te dagen dat zijn vrouw al weken een complot aan het opzetten is waarbij ze haar echtgenoot wil laten doorgaan als krankzinnig. Ze reserveert een plaats in het psychisch centrum van Ziguinchor. Er blijkt een Belgische medeplichtige te zijn.

“Vier mannen moesten me ontvoeren naar het centrum waar ik zou geïnterneerd worden.” zo vertelt Logé. De man wist echter te ontsnappen en leefde drie dagen ondergedoken. Met behulp van een Belgische diplomaat kon hij vluchten naar België. Maar ook hier voelt hij zich niet veilig. “Mijn bankrekening is leeggemaakt. Ik ben 1,6 miljoen euro armer. Mijn dochter heeft zich tegen mij gekeerd.” zegt Logé die nu bij een neef logeert. Met Syetmat werd zijn vermogen geschat boven de 30 miljoen euro. Nu is hij naar eigen zeggen alles kwijt.