Jonas Dhaenens koopt Zwitserse collega Switchplus

Jonas Dhaenens

Combell, de internetspecialist in handen van Jonas Dhaenens, heeft haar Zwitserse collega Switchplus gekocht. Met deze acquisitie zet Combell zijn eerste stappen in Zwitserland. Het huidige management blijft voorlopig op post. Dhaenens is wel van plan het Zwitsers bedrijf te integreren in zijn groep. Met meer dan 400.000 domeinnamen voor ongeveer 130.000 klanten, waarvan de meerderheid ondernemers en KMO’s zijn, heeft Switchplus het hoogste marktaandeel van alle .CH en .LI Registrars.

Switchplus was in handen van de Switch Foundation. Die is bekend voor haar expertise in het leveren van digitale diensten voor de academische wereld in Zwitserland. Het is bovendien ook het Registry voor de landenextensie .CH. Vroeger verkocht ze dit zowel aan eindklanten als aan tussenpartijen (Registrars). In 2009 heeft Switch daarom besloten om Switchplus op te richten, omdat de regulator besliste dat de directe verkoop van domeinnamen moest afgesplitst worden.



Beide bedrijven hebben besloten geen verdere informatie te verstrekken rond de financiële details van de verkoop. Bij zijn internationale expansie kan Dhaenens terugvallen op de middelen en de expertise van de durfskapitalist Waterland die aandeelhouder werd van de groep.