Jonas Dhaenens zet door met Combell

Het snelgroeiende bedrijf Combell van oprichter Jonas Dhaenens (36) neemt de internationale digitale serviceprovider Register Group uit Italië over. Met de overname zouden de bedrijven een jaaromzet van zo’n 275 miljoen euro moeten boeken. De overname komt slechts enkele maanden na de fusie van Combell met zijn Nederlandse sectorgenoot TransIP tot Team.blue.



Het fusiebedrijf telde initieel 1,2 miljoen klanten en 600 werknemers, maar met de overname van Register Group telt het bedrijf zo’n 1.000 werknemers en heeft de versterkte groep zo’n twee miljoen klanten verspreid over tien Europese landen. Team.blue komt naar eigen zeggen dicht bij de tweede plek in de Europese hostingsector.

De nu 36-jarige Dhaenens zette in 1999, samen met schoolkameraad Frederik Poelman, het bedrijf Combell op poten als prille internet host. Dhaenens en Poelman bouwen al snel een expansie uit op de Belgische markt. In 2015 stapt het private-equityfonds Waterland aan boord en ligt de weg open voor internationale overnames. Met Combell leidde Dhaenens al een bedrijf met meer dan 100 miljoen euro omzet. In juni 2019 fuseert Dhaenens met de Nederlandse TransIP, het webhostingbedrijf van ondernemer Ali Niknam, tot team.blue. Dhaenens wordt de CEO van team.blue, dat een valuatie van $1 miljard overschrijdt en een omzet heeft van 170 miljoen euro. Met de laatste overname van Register Group komt daar nog eens meer dan 100 miljoen euro bij. Zo verdrievoudigt Dhaenens in enkele maanden zijn omzet. Waterland werd ondertussen als kapitaalpartner van Combell opgevolgd door HG Capital.