Jong Keukengeweld voor 11.000 jongeren

foodpornJongeren koken voor jongeren: dat is Jong Keukengeweld. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten. Jongeren tot 30 jaar kunnen tegen voordelige prijzen genieten van topgastronomie. Toerisme Vlaanderen noteerde voor de maand oktober 11.249 boekingen bij de 54 Jong Keukengeweld-chefs. Dat zijn er 7 procent meer dan in oktober van vorig jaar.Onze gastronomie en gastvrijheid vormen een hoeksteen van onze samenleving en meteen ook van onze economie. En we kunnen dat beter al op jonge leeftijd zelf ervaren. Dat zeggen ook Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts, Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen en de provinciale toeristische diensten en de Vlaamse steden. In september gaven die samen het startschot voor een nieuwe editie van de imagocampagne Jong Keukengeweld.

Voor 45 euro krijgen jongeren een driegangenmenu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro. Met de nieuwe selectie Jong Keukengeweld-chefs wil Toerisme Vlaanderen de hele wereld letterlijk en figuurlijk laten proeven van onze bestemming. Toerisme Vlaanderen brengt buitenlandse reisprofessionals en journalisten naar deze jonge chefs, en omgekeerd nemen ze de chefs ook mee op buitenlandse missies en events.

De reislust van de toerist gaat trouwens meer en meer door de maag: voor 40% van alle toeristen is eetcultuur één van de top drie redenen om een reis te plannen. Meer nog: 6 procent kiest louter op basis van de goede keuken zijn of haar toeristische bestemming. Jonger dan 30 en niet ingeschreven? In maart volgend jaar volgt er een nieuwe kans.