Kaesteker (E5 Mode) shopt in Nederland

HoutBroxDe groep Shopinvest, in handen van E5 Mode bezieler Etienne Kaesteker, is minderheidsaandeelhouder geworden van de Nederlandse kledingketen HoutBrox. Deze groep, die vorige maand in faling werd verklaard, exploiteert momenteel 24 winkels. Volgende maand zal blijken hoeveel van die winkels, voornamelijk gevestigd in Nederlands Limburg, open blijven. Het beheer van de keten komt in handen van mede-eigenaar Paul Berden die 20 procent overnam van de groep.Paul Berden is algemeen directeur van het gelijknamige retailfamiliebedrijf in Nederlands Limburg. De omzet komt momenteel voor 50 procent uit modewinkels, de andere helft van de inkomsten haalt Berden uit woonwinkels. De winkels zijn voornamelijk in Limburg gevestigd. Berder wil nu zoveel mogelijk panden van HoutBrox in eigen bezit krijgen. “Als je huurt, ben je elk jaar zo’n 2 procent méér kwijt, terwijl je als pandeigenaar door aflossen van de schuld juist minder lasten krijgt. Daarom wil ik in principe eigenaar van de winkelpanden zijn.” zo zegt hij in het Eindhovens Dagblad.

Als duidelijk is welke winkels open blijven, komt er ook een einde aan de onzekere situatie van het personeel. In principe neemt Berden de medewerkers over van elke winkel die open blijft. Het zou gaan om 300 van de 500 werknemers.

Shopinvest is de investeringsholding van Etienne Kaesteker. Belangrijkste activa zijn de winkelketen E5 Mode en de productiegroep ECG naast vastgoed. ECG produceert kledij in onder meer Hong Kong en Litouwen.