Karl Lagerfeld in 10 citaten

Karl Lagerfeld overleed vandaag op 85-jarige leeftijd. Hij was heel zijn leven een rebel en een niet-politiek correcte denker. Dat maakte zijn carrière tot een succes. De wereld behoort toe aan de rebellen.Over lang leven:

“Zin voor humor en een klein beetje gebrek aan respect: dat is alles wat je nodig hebt om als legende te overleven.”

Over marketing:

“Marketing is een woord dat ik nooit gebruik omdat ik niet weet wat het betekent. Laten we het vergeten. Ik moet dat niet doen.”

Over hem zelf:

“Ik ben zeer ‘down to earth’. Alleen niet van deze aarde.”

Over zijn publiek persoon:

“Ik ben een karikatuur van mezelf. En ik vind dat goed. Het is als een masker. En voor mij duurt het carnaval van Venetië een heel jaar lang.”

Over geld:

“Als je geld door de ramen gooit, doe het dan met plezier. Zeg niet ‘Je zou dat niet moeten doen.’ Dat is bourgeois.”

Over politiek correct:

“Wees politiek correct, maar val alstublieft geen andere mensen lastig met je verhaal over politiek correct zijn, dat is het einde van alles. Wil je vervelend zijn? Wees dan politiek correct in je conversaties.”

Over beleefde interviews:

“Ik had ooit een interview met een Duitse journaliste, een lelijke vrouw. Het was kort na de val van het communisme, misschien een week daarna. Ze droeg een soort doorzichtige gele trui. Ze had zware borsten en droeg een zwarte bh. Ze zei: ‘Dat is onbeleefd. Neem je bril af.’ Ik zei: “Vraag ik u om uw bh uit te doen?”

Over zijn collecties:

“Ik ben nooit helemaal tevreden. Ik ben een soort mode nymfomaan die nooit een orgasme heeft. Ik verwacht altijd iets van de volgende keer.”

Over zijn verleden:

“Ik bleek mijn verleden. Gelukig is er niemand meer die dat nog weet. Ik ben het zelf ook al helemaal vergeten.”