Kevin De Bruyne wordt zesde Rijkste Rode Duivel

20140113 Kevin De Bruyne - Vlezenbeek met ouders en zus thuis bij makelaar Patrick De Koster na zijn transfer naar Bundesligaclub Wolfsburg  CREDIT: Imagedesk / Joost De Bock
Kevin De Bruyne tussen zijn zus en zijn ma, in 2014 bij het bekend worden van zijn overstap naar Wolfsburg. Rechts zijn vader die ook het vermogen van Kevin beheert.

De megatransfer van Kevin De Bruyne van het Duitse Wolfsburg naar Manchester City maakt van de aanvaller de zesde Rijkste Rode Duivel. De Bruyne komt van de twaalfde plaats maar staat dus nu met een vermogen van 15,6 miljoen euro bijna in de Top 5. Hij moet wel nog respectievelijk Nicolas Lombaerts (5), Thomas Vermaelen (4), Vincent Kompany (3), Marrouane Fellaini (2) en nummer één Eden Hazard laten voorgaan. De Bruyne verdient bij Manchester City 16,6 miljoen euro per jaar of 320.000 euro per week. Het gaat daarbij om belastbare bedragen maar toch is nu al duidelijk dat zonder ongevallen De Bruyne met de tijd aan zijn zijde nog verder zal stijgen op de lijst. Van een scorend vermogen gesproken !