Kim Kardashian speelt hoofdrol in grootse roofoverval

kardashianDe roofoverval in Parijs op de Amerikaanse tv-reality ster Kim Kardashian zorgt voor de nodige deining. De boeven, vermomd als politieagenten, overvielen Kardashian in haar privé-hotelappartement en gingen er van door met een ring van 4 miljoen euro en een juwelenkistje goed voor nog eens 5 miljoen euro. Daarmee gaat het meteen om de grootste, succesvolle roofoverval in Frankrijk uit de voorbije 20 jaar. Kardashian keerde na de feiten direct terug naar de Verenigde Staten waar ze als een soort staatshoofd werd ontvangen en beveiligd. In Parijs zelf heeft de politiek zich op het verhaal gestort. En ondertussen stelt zich de vraag wat de boeven aan kunnen vangen met hun buit.De overval op Kardashian heeft veel weg van een filmscenario. Vijf mannen in politiejassen drongen zondagavond laat binnen in het exclusieve hotelgebouw nabij La Madeleine in het centrum van Parijs in het achtste arrondissement. Doelwit: Kim Kardashian. De 35-jarige tv-ster was in Parijs voor de Fashion Week. Ze zat diezelfde dag op de eerste rij op de défilés van Balenciaga en Givenchy.

De boeven waren blijkbaar goed geïnformeerd. Ze wisten de nachtwaker van het gebouw te overmeesteren en te neutraliseren. Ze wisten blijkbaar ook dat de privé-bewaker van Kardashian, Pascal Duvier, niet aanwezig was. Duvier was op dat moment een zus van de ster aan het begeleiden naar een Parijse nachtclub. Ook nog diezelfde dag had Duvier al een onverlaat aangepakt die Kardashian poogde te kussen op haar billen wanneer ze op weg was naar een afspraak.

kardashian_01Kardashian lag in bed en droeg enkel een nachtjapon. De overvallers knevelden haar en beletten haar dat ze zou schreeuwen om hulp. Ze werd opgesloten in de badkamer maar verder met rust gelaten. Ze vreesde wel voor haar leven. Maar de boeven waren enkel geïnteresseerd in haar juwelen. Die verdwenen, samen met twee smartphones. Samen blijkbaar goed voor 9 miljoen euro.

Nog diezelfde morgen werd Kardashian geëvacueerd met een prive-jet, terug naar New York. Daar werd ze op de luchthaven opgevangen door haar echtgenoot Kanye West. Samen reden ze naar hun woning, in een colonne van 12 beschermde Mercedessen en Cadillacs.

In Parijs likken ze ondertussen hun wonden. Goede reclame voor de lichtstad is het alvast niet. Nathalie Kosciusko-Morizet, ook gekend als NKM, is oppositie fractieleider van Les Républicains in de Parijse gemeenteraad. Het spreekt voor zich dat ze in het voorval een falen ziet van de Parijse burgemeester Anne Hidalgo om de bescherming van haar bezoekers te garanderen. Iets wat Hidalgo fors tegensprak met de conclusie dat Kardashian altijd welkom zal zijn in Parijs.

Te exclusieve juwelen zijn een risico op de zwarte markt

Dan blijft de vraag wat de boeven gaan doen met hun buit. Een ring van 4 miljoen euro is duidelijk geregistreerd en gekend bij de verzekeringsmaatschappijen. Die hebben nu al hun privé-detectives op pad gestuurd om de juwelen eventueel te recupereren en de dieven te klissen. Bronnen zeggen ons dat de juwelen wellicht zullen ontmanteld worden waarbij de diverse stenen uit het juweel worden verwijderd en op die manier een nieuwe eigenaar vinden. Te exclusieve juwelen zijn een risico op de zwarte markt. De concrete inhoud van de juwelenkist is niet bekend.