Kinepolis opent eerste nieuw bioscoopcomplex in 10 jaar tijd

Kinepolis Dordrecht

Vandaag opent de beursgenoteerde bioscoopgroep Kinepolis, mee in handen van de familie Bert, voor het eerst in 10 jaar een nieuw bioscoopcomplex en wel in het Nederlandse Dordrecht. Kinepolis Dordrecht telt 6 zalen en 1.200 zitplaatsen en heeft de ambitie ruim 300.000 bezoekers per jaar te ontvangen.



In de zomer van 2014 nam Kinepolis de Nederlandse groep Wolff Bioscopen over. Hiermee verwierf Kinepolis 9 bestaande bioscopen en twee nieuwbouwprojecten, waaronder de plannen voor de Dordtse bioscoop. Het tweede project betrof de bouw van een multiplex in Utrecht Jaarbeurs. De bouwwerken voor deze laatste werden in het najaar van 2015 opgestart en de opening is voorzien voor begin 2017. Vóór die datum, naar verwachting eind juli 2016, opent Kinepolis tevens een nieuwe bioscoop in Breda. De bioscoop, met 10 zalen en meer dan 1.700 zitplaatsen, zal deel uitmaken van het nieuwe evenementenpark ‘Breepark’.

Met de opening van Kinepolis Dordrecht en de overname van Utopia (Utopolis) eind vorig jaar, beschikt Kinepolis nu over 14 bioscopen in Nederland, goed voor 84 zalen en meer dan 16.000 zitplaatsen. Kinepolis Dordrecht is, na het onlangs verbouwde Kinepolis Enschede, de tweede Nederlandse bioscoop die de naam ‘Kinepolis’ draagt. Momenteel wordt ook de laatste hand gelegd aan de verbouwing van ‘Kinepolis’ Groningen.