Koen en Kris Wauters: de miljonairs kids

#769887   Clouseau Sportpaleis  Antwerpen Met Gers   photo by: ID/ Goedefroit Music     image via http://www.idphotoagency.com   Standard licence: 1 publication permit.   Do not reuse or archive this image. Do not use without written permit.De broers Koen en Kris Wauters, verenigd in Clouseau, zijn niet enkel miljonairs, ze hebben ook al een miljoenenpubliek bereikt. Dit weekend brengen ze twee shows in een uitverkocht Antwerps Sportpaleis. Begin januari volgt er nog één. Met hun 120 voorbije shows in het Sportpaleis bereikten ze tot nu toe 1,8 miljoen mensen (en betalende bezoekers). Beide muzikanten zijn ondertussen gepokt en gemazeld in de showbizz. Twee extraatjes in hun nieuwe show. Per twee tickets krijgen de concertgangers 1 lichtarmband die automatisch oplicht met de muziek. Die armband moeten ze wel teruggeven na de show. Op dat moment hebben ze ook kunnen zien hoe Koen Wauters verschillende keren al zingend doorheen het publiek loopt waarvan één keer op zoek naar zijn vrouw. Meteen goed voor enkele duizenden smeltende harten. Het vermogen van Koen Wauters ligt momenteel op 8,7 miljoen euro, net iets meer dan zijn broer.



Nog voor de show van start ging was hij al een hype op facebook en twitter. Op het moment dat Koen Wauters op het podium stond presenteerde hij tegelijkertijd “Belgium’s got talent” op VTM. Hoe kan dat?, vroegen zijn fans zich af. Simpelweg omdat “Belgium’s got talent” opgenomen is.

Het eerste optreden van Koen en Kris Wauters in het Sportpaleis dateert van in 2000. Met hun eigen programma Clouseau & Orkest, onder begeleiding van het Proms-orkest Il Novecento, vulden ze twee keer het Sportpaleis. Dit was meteen de start van een jarenlange reeks uitverkochte concerten. Van Clouseau Speciale Editie en Speciale Editie II ging het crescendo met Clouseau in ’t midden, Clouseau vanbinnen, Clouseau in ’t lang, Clouseau in ’t dubbel, Clouseau20, Clouseau Crescendo en Clouseau 10×10. In 2008 en 2009 wuifden Koen en Kris ook nog eens het jaar uit met een bijzondere eindejaarsparty. En toen was er in 2010 het afscheid van het Sportpaleis met De Laatste Ronde. De draad werd na de sabbatical weer opgenomen in 2014 met Clouseau Centraal. De teller van eigen Clouseau-shows kwam hiermee op 120 optredens, die werden bijgewoond door welgeteld 1.808.477 bezoekers.