Koning Filip netwerkt Jack Ma

Jack MaAlibaba-voorzitter Jack Ma was vandaag op bezoek in het paleis van Laken. Hij werd er ontvangen door koning Filip. Deze laatste maakte er meteen een netwerk moment van. Hij nodigde onder andere ook Dominique Leroy, CEO van Proximus, Jef Colruyt, hoofd van de gelijknamige distributiegroep, en Michèle Sioen en Pieter Timmermans uit, respectievelijk voorzitter en afgevaardigd bestuurder van de werkgeversfederatie VBO. Ma was in Brussel om er zijn “Belgische ambassade” te openen. Dit Alibaba-kantoor moet de relaties uitbouwen en onderhouden met de Europese Unie.



Officieel werd Jack Ma uitgenodigd door koning Filip. Beide mannen ontmoeten elkaar al eerder in het Zwitserse Davos en in China. Ma had in Brussel ook ontmoetingen met de Brusselse minister-president Rudi Vervoort en Europese toppolitici waaronder Europees commissaris voor Handel Cecilia Malmström.

Jack Ma wil het aantal klanten van zijn online winkel Alibaba tegen 2035 verdubbelen tot 2 miljard per jaar. Dat moet ook door Belgische producten in het aanbod op te nemen. Om een en ander te faciliteren had koning Filip 14 CEO’s uitgenodigd op de koffie met Jack Ma. Daarbij onder meer Nicolas Mertens, CEO van de start-up Sign2Pay, Anne-Catherine Mailleux, CEO van Domobios, een spin-off van de universiteiten UCL en ULB, hoedenontwerpster Fabienne Delvigne en Sebastien Deletaille, CEO van Real Impact Analytics Belgium, een nieuwe telecom-specialist.