Te koop: buitenverblijf David Attenborough, 2,5 miljoen euro

attenboroughWie op zoek is naar een exclusief buitenverblijf, kan terecht in het Zuid-Franse Château-Grasse. Daar staat de villa La Couale te koop, het voormalige buitenverblijf van de Britse acteur Lord Attenborough. Vraagprijs: 2,5 miljoen euro. Wanneer u er op wandeling bent, komt u misschien ook nog koning Albert tegen. Die bezit eveneens een villa in Château-Grasse.La Couale was 30 jaar in handen van Attenborough. Hij kocht het pand op aanraden van zijn vriend Dirk Bogarde die in dezelfde buurt woonde. Doorheen de jaren kwamen vele filmsterren op bezoek in de villa: onder andere John Mills, Roger Moore, Ben Kingsley, Michael Caine en David Niven.

In 2003 kwam de familie van David Attenborough voor de laatste keer samen in La Couale. Eén jaar later verloor de steracteur zijn dochter Jane en zijn kleindochter Lucy in de tsunami die op tweede kerstdag onder meer Thailand zwaar trof.

Het pand bevat onder meer drie badkamers, een grote eetkamer met open haard, een zwembad en honderden olijfbomen. Aan de zijkant is bijkomende accomodatie gebouwd om nog meer gasten te kunnen ontvangen. De verkoop is in handen van Sotheby’s International Realty.